Haber

Konya’da atıl arazide aspir ekimi

KONYA (İGFA) –Konya Büyükşehir Belediyesi atıl kalan yerleri tarıma kazandırarak ülke üretimine ve ekonomisine katkı sağlıyor.

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Lideri ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2021’de nohut, 2022’de buğday yetiştirdikten sonra bu yıl 800 bin metrekare atıl toprağa yağlı bir bitki olan aspir diktiklerini söyledi. Kulu ilçesi Acıkuyu Mahallesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait. dedi.

Tarımsal üretimin merkezi olan Konya’da kuraklığa dayalı yerli ve milli tohumları kullanarak atıl yerleri değerlendirdiklerini kaydeden Lider Altay, “Büyükşehir Belediyesi olarak atıl arazileri tarımsal üretime kazandırma hedefiyle, Kulu ilçemize bağlı Acıkuyu Mahallesi’nde belediyemize ait 800 bin metrekarelik alanda kuraklığa dayalı ağaçlandırma yapılıyor. İz olan aspir bitkisini diktik. Bölge insanının aşina olmadığı bu bitkiyi tanıtmayı ve aspir yetiştiriciliğini yaygınlaştırarak ekonomiye katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Önceki yıllarda atıl arazilere diktiğimiz işlerden elde ettiğimiz geliri sosyal destek çalışmalarında kullandık. Aspir yağından elde edeceğimiz geliri inşallah yine sosyal donatı çalışmalarında kullanacağız. Üretim yaparken bölge halkının iş gücünden faydalanırken, tarım makinaları kiralayarak çiftçilerimizin bütçesine de katkıda bulunduk. Tüm çiftçilerimize bol kazançlı bir yıl diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu